Samenvatting

In de 21e eeuw worden mensen geconfronteerd met veel stress en curieus genoeg ook met nieuwe vormen van stress. Ons lichaam reageert op alle vormen van stress als zou het gaan om levensbedreigende situaties, terwijl het doorgaans gaat om psychologische en toxische dreiging.

In dit boek komen drie belangrijke nieuwe inzichten aan de orde:
1. hoe houden we in de 21e eeuw rekening met nieuwe vormen van stress?
2. hoe ziet een effectieve (integrale) stress aanpak eruit?
3. chronische stress wordt vaak niet herkend als belangrijkste bron van problemen.

Het derde punt geldt zowel voor problemen op medische gebied, maar zeker ook op het gebied van presteren (school, werk, sport), gedrag en opvoeding.

Het wordt tijd dat we inzien dat alle aspecten van het leven gedomineerd worden door de wijze waarop het menselijke lichaam met stress omgaat, waarbij de hersenen een hoofdrol spelen.

Mens versus dier
Dieren reageren op gevaar door fysiek in actie te komen, na circa 30 minuten is hun lichaamssysteem weer tot rust gekomen. Mensen laten deze fysieke respons op (psychologisch) bedreigende situaties echter achterwege. Gevolg: chronische stress met schade voor onze fysieke en geestelijke gezondheid. Lichaam en geest raken uitgeput.

Een nieuwe aanpak
Na jaren van onderzoek en werken in bijvoorbeeld vluchtelingenkampen, is duidelijk geworden dat bestaande therapieën, methoden en technieken om stress te reduceren onvoldoende werkzaam zijn in het lichaamsgebied waar die stressvolle ervaringen zijn vastgelegd (imprints) of waar de hyperactiviteit zich voordoet (het reptielenbrein).

reptielenbrein en stressGenoodzaakt door deze vaststelling is jarenlange gezocht naar een methode die wel in staat is het reptielenbrein tot rust te brengen. En die is gevonden: PPD resonantie.
Een uiterst simpele en effectieve methode waarbij mensen dagelijks 5-10 minuten luisteren naar speciale mp3 files via computer, tablet of smartphone (zie voor deze bijzondere mp3’s ook de website maxmyperformance.nl).

 

Aanvulling op bestaande therapieën
Veel therapeuten, coaches, trainers en consultants gebruiken de PPD-resonantie als aanvulling op hun werkwijze ter ondersteuning van stress gerelateerde problemen als

  1. verslavingen
  2. burn out
  3. PTSS
  4. lichamelijke ongemakken
  5. schoolproblemen
  6. ADHD
  7. veranderen van bedrijfsculturen
  8. verhogen van prestatieniveau (in organisaties en in (top) sport).

Ze zien in dat naast de door hen gebruikte methodieken om het emotionele en cognitieve brein te beïnvloeden ook het reptielenbrein tot rust moet worden gebracht (‘dweilen met de kraan dicht’). Een integrale aanpak is noodzaak!

In dit boek verder veel ‘vragen en antwoorden’, nieuwe inzichten en werkwijzen rondom stress en uiteraard een praktische ‘doe-het-zelf’ handleiding hoe een ‘Nooit-meer-stress-leven’ te leiden.

Voor een gratis anti-stress mp3 zie rechtsboven aan de pagina!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail