voor organisaties: de 108 dagen challenge

Start eerstkomende Challenge – 18 Oktober 2017nog paar plaatsen beschikbaar!

HET IDEAAL
Ontspannen mensen die zonder tijdsdruk perfect werk afleveren voor compleet tevreden klanten. De organisatie groeit organisch, het financiële plaatje flonkert, oh ja, het ziekteverzuim is 0%!

Helaas is er een spelbreker genaamd ‘chronische stress’ die het IDEAAL verstoort! Om die reden heeft Back to Basics een bijzonder programma samengesteld: de 108 dagen ‘Nooit meer Stress’ Challenge.

ontspannen team108 dagen waarin deelnemers op alle denkbare niveaus en manieren chronische stress leren neutraliseren. Eenvoudig en praktisch, gebaseerd op oude tradities, moderne technieken en de laatste wetenschappelijke inzichten.

Omstandigheden kan je niet veranderen, de manier waarop je er mee omgaat wel! Weerbare mensen vormen gezonde organisaties met uitstekende resultaten, teamgeest en laag verzuim.

ALS STRESS EEN PROBLEEM WORDT
Chronische stress leidt tot schade voor mensen, organisaties én klanten.
Het gaat ten koste van prestaties, sfeer, gezondheid en levensgeluk. Het brengt torenhoge (verzuim) kosten met zich mee. Stress blijkt een veelkoppig monster, een effectieve aanpak vraagt om actie op meerdere levensniveaus tegelijkertijd.

“Stress zorgde ervoor dat ik in een overlevingsmodus kwam. Ik was niet meer in contact met mezelf en de werkelijkheid. Daardoor verloor ik mijn focus en miste ik het vermogen om tot de beste oplossing te komen, mijn werk goed te doen. Mijn gezondheid leed eronder en het plezier in mijn werk, zelfs in mijn leven, was weg.”

 

DE OPLOSSING – DUURZAAM
Back to Basics biedt elke deelnemer een persoonlijk en op maat gemaakt integraal traject, waarin alle voorwaarden voor een gezond en succesvol (professioneel) leven aan bod komen. Integraal betekent aandacht voor zowel fysiek, mentaal en emotionele aspecten. Daarnaast is er ook veel aandacht voor allerhande aspecten van bewustwording.

“Back to Basics heeft me laten zien wat de essentie is: Waar gaat het nou echt om? Ik werd gestimuleerd om te werken aan mijn lijf, om mijn mind te ‘resetten’ op een positieve manier. Het emotionele drama werd een stuk minder en ik kreeg mijn passie en plezier weer terug. Ik voel me sindsdien zeer vitaal, weet hoe ik het vast kan houden. En ook resultaatgericht werken is weer leuk.”

EEN UITKOMST
Deelnemers kunnen na de 108 dagen Challenge veel beter omgaan met stressvolle situaties. Zij communiceren effectiever, presteren beter en voelen zich vitaler en gelukkiger. Ze zijn zich veel meer bewust van hun motivatie en innerlijke beweegredenen om het beste uit zichzelf te halen.

Het spreekt vanzelf dat organisaties op alle niveaus profiteren van de transformatie van hun medewerkers: minder verzuim, meer sfeer, resultaten, klanttevredenheid, marktpositie en zelfs omzet!

leiderschap“Als leidinggevende heb ik veel meer focus en hoor ik terug dat ik duidelijker ben in mijn communicatie naar de teamleden. De teamgeest is duidelijk gestegen en natuurlijk wordt het behalen van onze doelen daardoor veel gemakkelijker. We zijn er ook achter dat een organisatie waar mensen graag werken een lager verzuim heeft. En dat scheelt aanzienlijk in de kosten!

 

WAARUIT BESTAAT DE CHALLENGE
Deelnemers aan de 108 dagen Challenge kunnen in ieder geval rekenen op:

 • Een uitgebreid intake gesprek (2 uur)
 • Verschillende scans op gebied van stressbelasting en lichamelijke status
 • Persoonlijk advies door personal trainer
 • Anti stress behandeling door massage therapeut
 • Individuele 1:1 coaching (minimaal 3 x 2 uur)
 • Persoonlijk (SMART) plan
 • 4 plenaire trainingen – een combinatie van theorie, oefeningen, interactie met andere deelnemers, opdrachten (3,5 dagdeel)
 • dagelijkse online ondersteuning (dagelijkse structuur via o.a. mindfulness, een unieke ontstress-methode, oefeningen, praktische tips en veel meer)
 • Het boek ‘Nooit meer Stress’ (door Onno Nieveen; uitg. Symbolon)

“De Challenge heeft een grote impact gehad op mijn gezondheid en enorm bijgedragen aan mijn professionele ontwikkeling. Het leven lacht me weer toe en op de zaak gaat het weer super!” 

“Er is veel meer ruimte in mijn leven ontstaan, ik zie de zaken weer helder, ben begonnen met sporten en voel me veel fitter. Tijdens mijn werk gaat het me gemakkelijker af. Ik krijg tegenwoordig veel complimentjes van opdrachtgevers, terwijl ik minder hard werk, wonderlijk!”


Begeleidingsteam: BACK TO BASICS

Back to Basics bestaat uit een enthousiaste groep ervaren en gedreven team van ervaren coaches en trainers op het gebied van vitaliteit, welzijn en uitstekend presteren.

De 108 dagen Challenge is de uitkomst van vele jaren praktijkervaring, voortdurende scholing en innovatie van de twee initiatiefnemers van dit programma: Onno Nieveen en Ingrid Klunder.

De eén is een wetenschapper met grote interesse voor bewustwording en duurzaam leven. Dat levert veel ‘Meten is weten’ op, wat in dit programma gekoppeld wordt aan de fysieke, mentale en emotionele kwaliteiten. De ander een ervaren coach en trainer met een passie om ‘je beet te pakken’, letterlijk en figuurlijk. Om het beste uit jou naar boven te halen en die het softe, ‘soul searching’ stuk niet schuwt. Soms confronterend, maar altijd liefdevol.

“Een hechte samenwerking tussen ons en de andere professionals (uiteraard experts op hun vakgebied) zorgt ervoor dat we de nieuwste en beste technieken en werkwijzen kunnen inzetten. De deelnemers en hun organisaties kunnen daarom rekenen op meetbare resultaten, maar zeker ook op onze toewijding en de wil om het beste in ieders persoonlijke leven naar boven te halen.”

ONZE KLANTEN

 • ZORG: ziekenhuis Rivierenland, zorginstellingen Philadelphia en Amerpoort, Cure 4, VU medisch Centrum / Amstel Academie
 • OVERHEID: ROC Koning Willem 1, Gemeente Geldermalsen, Kanteel Kinderopvang, Gemeente Leusden, AVRI
 • COMMUNICATIE / IT: Text 100, Pepperminds, CCS, Talentsoft, KPN
 • ADVIES: N&S Quality, Arcadis
 • RETAIL: Difrax, Coolblue
 • FINANCIEEL: ASR
 • INDUSTRIE: DSM

INVESTERING
Vragen over details, startdata en investeringen graag via dit formulier

Download hier de 108 dagen nooit meer stress challenge 3.0 brochure

Start eerstkomende Challenge – 18 OKTOBER 2017 –  nog enkele plaatsen beschikbaar